Úvod Neprehliadnite vlavo Apple vyžaduje od obchodníkov aby stiahli Galaxy Nexus a Galaxy Tab 10.1,...

Apple vyžaduje od obchodníkov aby stiahli Galaxy Nexus a Galaxy Tab 10.1, rozposiela výhražné listy

2

Apple rozposlal listy americkým obchodníkom, ktorí predávajú tablet Galaxy Tab 10.1 a smartphone Galaxy Nexus od Samsungu, v ktorom ich varovali aby tieto zariadenia nepredávali. Po patentovom spore na začiatku mesiaca Apple vyhral súdne konanie, ktoré spôsobilo zákaz importu a predaja Tab 10.1 a Galaxy Nexus v USA.

Čo sa však týka Nexusu, predaje pokračujú aj naďalej po odvolaní vďaka ktorému Google stihol prísť s aktualizáciou pre svoje Nexusy a na Play Store by sa mal začať predávať už čoskoro.

V liste, v ktorom citujú FOSS Patents, Apple vyžaduje aby obchodníci upustili od „importovania, ponúkania k predaju alebo predávania (zariadení) vrámci Spojených Štátov“. Aby toho nebolo málo, tak ak by ste boli na území Spojených Štátov a chceli predať svoj Galaxy Nexus alebo Galaxy Tab 10.1, tak by ste podľa Apple porušili súdne nariadenie, ktoré sa podľa nich týka aj ľudí, ktorí vlastnia spomínané zariadenia.

Na to, či je Apple v práve sa stále čaká, čo je debata pre ľudí, ktorí sa bežne pohybujú v tomto biznise. To ako násilne sa snažia stiahnuť ovplyvnené zariadenia Samsungu a Google z predajov, však ukazuje aký veľký problém majú. Pracovníci z Best-Buy a Wal-Mart serveru The Verge prezradili, že so súdnym nariadením nemali problém a že by sa zaobišli aj bez agresívneho listu od Apple.

Samsung samozrejme taktiež reagoval: „Výhrážky v listoch od Apple sú už priveľa, keď tvrdia, že predajcovia z tretej strany sú taktiež predmetom zákazu, ktorý vyplynul zo súdneho nariadenia, keď jasne niesu.“

Je toto správanie hodné firmy takého kalibru ako je Apple? Dajte nám vedieť čo si o tom myslíte do komentárov!

Zdroj: FOSS Patents, The Verge, AndroidCentral