Úvod Aplikácie Ochotnosť Android užívateľov platiť za aplikácie sa zvýšila. Dobiehajú používateľov iOS

Ochotnosť Android užívateľov platiť za aplikácie sa zvýšila. Dobiehajú používateľov iOS

2

Štúdia, zorganizovaná SwiftKey poukazuje na rozdiel medzi používateľmi Androidu a iOS, keď sa jedná o platenie za aplikácie. Podľa štúdie sa za posledné roky tento rozdiel markantne zmenšil. Chlapci zo SwifKey sa spojili s pár webmi aby uverejnili ich anketu o tom, koľko platených aplikácií majú ľudia používajúci rôzne operačné systémy.

Minulý rok vlastnilo 39% iOS používateľov 20 alebo viac platených aplikácií a 3% ani jednu. Android bol úplným opakom s 12% nevlastniacich žiadnu a 10% vlastniacich viac než 20.

Tento rok sa tento veľký rozdiel zmenšil. Android poskočil na 19% pri ľudoch, ktorí majú 20 a viac aplikácií a ľudí ktorí nemajú ani jednu kúpenú aplikáciu je 6%. Počet ľudí vlastniacich 20 a viac aplikácií na iOS klesol na 26%.

Čím to však môže byť? Po prvé, s príchodom Ice Cream Sandwich Google vypustil dizajnový návod pre všetkých vývojárov a tak aplikácie vyzerajú oveľa lepšie. Po druhé tu máme samotný obsah aplikácií, ktorý sa dramaticky zlepšil. V porovnaní s iOS verziami boli Android verzie veľa krát priam zaostalé. Veľa vývojárov taktiež zvolilo stratégiu, kde vám dali plnú verziu hry za najnižšiu možnú cenu a potom vám predávali tzv. „in-app“ objekty.

Čo si o tom však myslíte vy? Ak je aplikácia dobrá, kúpite si ju alebo si ju radšej vypirátite? Kliknite na anketu aby sme mali naše vlastné česko-slovenské štatistiky.

[poll id=“34″]

Zdroj: SwiftKey