Úvod Novinky Slovenskí operátori: Čo nám vlastne ponúkajú na Vianoce?

Slovenskí operátori: Čo nám vlastne ponúkajú na Vianoce?

11

Určite aj Vám operátori pomaly ale isto znechucujú Vianočné sviatky reklamami, ktoré štandardne prichádzajú v čase, kedy je vonku ešte 10 stupňov nad nulou a o zime sa ani zďaleka hovoriť nedá, keďže sa listy na stromoch ešte len stihli pretransformovať do svojich jesenných farieb.

Páči sa Vám článok? Dajte nám hlas!

Vianoce sú práve obdobím, kedy mnoho ľudí uvažuje o novom „vzťahu“ s niektorým z operátorov a práve koncoročné akcie sú akousi pridanou hodnotou bežnej ponuky. Nech sú naši operátori akí chcú, bez ich služieb dnes jednoducho nevieme fungovať a naše smartfóny a tablety by boli bez nich „hluché – slepé“.

O2

Začneme akciami najmladšieho operátora na Slovensku, ktorého reprezentujú modré farby a v reklamách na nás vytiahol divadelných pandrlákov, ktorí reprezentujú ich šťastných zákazníkov.

Aktuálna cena Samsung i9300 Galaxy S III 16GB v slovenských e-shopoch: (Zdroj: Heureka.sk, )

Ak sa k O2 rozhodnete si preniesť svoje číslo, prichystal si pre vás zaujímavý bonus €50. Ponuka platí pri prechode na akýkoľvek program s platbou na faktúru a tento bonus sa vám bude postupne odrátavať vo výške €5 z mesačných faktúr počas nasledujúcich 10 mesiacov.

Google Nexus 7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Ak sa rozhodnete pre jeden z paušálov bez viazanosti, operátor Vám dá možnosť získať finančný bonus na nový telefón vo výške, ktorá zavisí od druhu paušálu, a ak nový mobil nechcete, môžete si ako náhradu vybrať dátový balíček podľa druhu vami vybraného programu.

Ponuka O2 Fér je tu pre nás s neobmedzenými hovormi za €30 mesačne na Slovensko a do 6 ďalších krajín Európy. Všetkým zákazníkom bez telefónu dáva bonus 100 alebo 500 MB dát na mesiac. Noví zákazníci získajú navyše SMS na 6 mesiacov do siete O2 a pri kúpe SIMky cez e-shop získame dvojnásobnú hodnotu prvého kreditu.

Telekom

Ružový operátor tento rok vsadil na nestarnúcu stálicu našej hudobnej scény, Evičku M., ktorá nám ozrejmuje, že aj Vianoce môžu byť „happy day“. Už asi každý videl jej ružovú káru preháňajúcu sa po Bratislave.

Aj tento operátor sa rozhodol prilákať nových zákazníkov 50 eurovým bonusom, ktorý sa bude uplatňovať rovnakým spôsobom ako pri predošlom operátorovi, to znamená že 10 po sebe nasledujúcich mesiacov sa z faktúry odráta €5.

Samsung N7100 Galaxy Note II 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Pre relatívne nové Happy paušály si Telekom pripravil Vianočný benefit, ktorý nám dáva možnosť využívať na polroka výhody vyššieho paušálu. Pri Happy XS a S sú to výhody paušálu L a pri paušáloch Happy M a L získate zase vlastnosti paušálu XL. Ak sa rozhodnete si k daným paušálom nezobrať mobilný telefón získate navyše volania do zahraničia za 9 centov a 30 % zľavu na doplnkové balíčky.

Pre zákazníkov bažiacich po kredite je tu ponuka Easy Free, ktorá nám dáva volania za 9 centov za minútu do všetkých sietí, pokiaľ si dobijete kredit za €10 a viac. Ak si dobijete kredit za nižšiu sumu, minúta hovoru Vás bude stáť 10 centov. Vždy po dobití svojho kreditu získame neobmedzený internet v mobile zadarmo a pri aktivácii karty surfujeme bezplatne prvých 30 dní. SMSka do všetkých sietí stojí 6 centov a za prenos čísla pre program Easy Free získate bonus, no tentokrát iba vo výške €30.

Orange

Operátor obliekajúci oranžové dresy nám v reklame ukázal ako oživiť snehuliakov Kozami, Kuzami a Kuzukami a množstvo napečených medovníkov by sme jedli hádam ešte aj ďalšie Vianoce.

Orange tento rok pritlačil na pílu a v jeho ponuke je dosť Vianočných akcií, ktoré však mohli byť prehľadnejšie. K štandardnej ponuke programu WOW pribudla novinka v podobe vzájomného neobmedzeného volania a SMSkovania pre celú rodinu. Stačí, ak si len jeden člen v rodine založí „rodinný účet“ a akciu môže využívať celá rodina.

Zaujímavá je taktiež možnosť si „prilepšiť“, ak k operátorovi pritiahnete Vášho známeho, konkrétne k paušálu WOW a získate tak bezplatné volania, SMS a MMS správy práve s ním. Maximálne je možné odporučiť troch nových zákazníkov.

Samsung i9300 Galaxy S III 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Navyše obaja dostanú špeciálnu zľavu na nákup ľubovoľného mobilného telefónu. Každý nový zákazník, ktorý prejde do Orangeu a vyberie si WOW ponuku s mesačným poplatkom od €5 do €9,99, získa dodatočnú zľavu €50 na nákup nového telefónu. Dodatočnú zľavu až €100 na nákup nového mobilu získa zákazník, ktorý si vyberie WOW ponuku s mesačným poplatkom nad €10. Dodatočnú zľavu na nový mobilný telefón vo výške €20 získa za každého odporučeného zákazníka aj zákazník Orangeu, pričom aj tu platí, že maximálne môže odporučiť troch nových zákazníkov.

Azda najzaujímavejšia je Vianočná hra o 75 automobilov a tabletov, kde každý zákazník, ktorý si od 26. októbra 2012 aktivuje vybranú hlasovú alebo dátovú službu a podpíše k nej Dodatok k Zmluve o pripojení, bude automaticky zaradený do Vianočnej hry. Verní zákazníci majú väčšiu šancu na výhru, keďže každý zákazník bude do žrebovania zapojený toľkokrát, koľko celých rokov je nepretržite so svojim číslom v Orangei.

Vianočné akcie Orangeu sú naozaj rozkúskované snáď pri každom programe, takže sme ich opísali tou najjednoduchšou formou. Stále však platí, ak ste rozhodnutí pre využitie niektorej z ponúk všetkých operátorov, spravte si čas a kvalitne si preštudujte web každého z nich + „malé písmenká“ a nenechajte sa zlákať na zľavy pri online objednávke. Navštívte priamo predajňu a nebojte sa vyspovedať zamestnancov operátorov. Sú tam pre Vás a radšej sa opýtajte aj na blbosť ako potom ľutovať nejaký nesprávny výber.

Takisto sa nenechajte ovplyvniť marketingom a s chladnou hlavou a dostatkom času sa rozhodnite, aký a či vôbec potrebujete daný druh programu alebo paušálu. Len pri ušetrení napr. obyčajných €2 mesačne vám to pri 24 mesačnej viazanosti spraví €48 a tie, ako sa hovorí, nenájdete na zemi.

To isté platí aj pri výbere nového smartfónu. Ak ste si kupovali nový cez leto a všetky jeho funkcie Vám stačia, neberte si žiadny z ponuky len preto, že to je zrovna horúca novinka. Na záver nám dajte prostredníctvom ankety vedieť, aký operátor je ten Váš poprípade k akému sa chystáte prejsť. V komentároch taktiež uvítame Vaše názory a skúsenosti s operátormi.

[poll id=“58″]

Zdroje: fony.sk, mobilmania.sk, Orange, Telekom, O2