Úvod Novinky Android Apokalypsa: Prvý slovenský digitálny román v podaní Ikaru

Apokalypsa: Prvý slovenský digitálny román v podaní Ikaru

12

Najväčšie slovenské vydavateľstvo Ikar už o týždeň predstaví prvý digitálny román (digiromán) pod názvom Apokalypsa. Ide o skutočne unikátne spojenie zaujímavého príbehu v podobe e-knihy a prebleskov, animácií, zvukov a efektov.

IMG_6720 IMG_6731

Aby som Vám to priblížil a vysvetlil, začnem o tom rozprávať z môjho pohľadu. E-knihy ma nikdy veľmi nelákali. Predsa len mám radšej pocit, že si stranu knihy fyzicky otočím, mám rád ako knihy voňajú a že každá z nich je iná. Na druhej strane pri e-knihách obdivujem to, že celú svoju zbierku môžem mať pri sebe na tablete, či smartphone. Vždy keď som sa však niečo rozhodol prečítať, siahol som po pravej, nefalšovanej, fyzickej knihe.

apocalypsa02 apocalypsa03

Nedávno sme však dostali avízo z Ikaru, v ktorom nám tvrdili, že e-knihy prejdú revolúciou. Oznámili nám totiž, že pripravujú digitálny román, ktorý skombinuje príjemné čítanie zaujímavého príbehu s prestrihmi na animácie a fotky, ktoré priamo súvisia s tým, čo čítate. To však nie je všetko, do e-knihy, resp. digirománu boli pridané aj efekty ako napríklad text zapadnutý snehom, ktorý pred prečítaním musíte odhrnúť, alebo krv na displeji pri scéne, v ktorej dôjde k vážnemu poraneniu.

apocalypsa04 apocalypsa05 IMG_6737

My digiromán Apokalypsa momentálne testujeme a tak sem nechcem písať až príliš veľa informácií pred tým, než ho celý prečítam a tak zistím aký vplyv to môže mať na človeka ako ja, teda človeka, ktorý e-knihy nikdy neobľuboval.

IMG_6722

Už teraz Vám však môžem povedať, že moja priateľka vôbec nie je spokojná s tým, že sa každý večer pred spaním očami prilepím na displej tabletu a odmietam s tým prestať. Čo však hovoríte Vy? Páči sa Vám takýto projekt? Dajte nám vedieť v komentároch!