Úvod Novinky Prieskum: Aké sú rozdiely medzi majiteľmi Galaxy S3 a iPhone?

Prieskum: Aké sú rozdiely medzi majiteľmi Galaxy S3 a iPhone?

6

Výsledky z prieskumu CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) na webe appleinsider.com, kde sa skúmali rozdiely medzi správaním majiteľov konkurenčných smartfónov Galaxy S3 a iPhone, podávajú veľmi zaujímavé informácie. O väčšine z nich však mnohí z nás vedia, alebo aspoň tušia, ak sa ale chcete dozvedieť aj iné pikošky, čítajte ďalej.

V prieskume, ktorý sa uskutočnil v januári a vo februári 2013, sa zúčastnilo 500 respondentov s iPhone od Apple a 500 respondentov so Samsung Galaxy S3. Cieľom prieskumu bolo zistiť už spomínané rozdiely v správaní medzi jednotlivými tábormi užívateľov týchto dvoch smartfónov. V surfovaní na internete a v textovej komunikácii sa však obe strany takmer zhodujú, 80 až 90% z nich posiela v priebehu dňa zopár textových správ, zatiaľ čo približne 75% užívateľov Galaxy S3 a niečo mierne nad 80% užívateľov iPhone používá svoje mobilné zariadenie na prístup k webovým stránkam niekoľko krát denne. Toto ma však celkom zarazilo, pretože surfovať na webe cez maličky displej iPhonu nie je moc najluxusnejší zážitok.

1 z 11 majiteľov Galaxy S3 už vlastnil iPhone

Frekvencia uskutočňovania hlasových hovorov a komunikácie prostredníctvom emailov bola u oboch typoch užívateľov tiež takmer identická. Rozdiel nastal až pri hraní hier, ktorému sa nakláňajú skôr jabĺčkari. Tí majú k dispozícii aj väčšie množstvo kvalitných hier pre iOS v App Store, narozdiel od Androiďákov a ich výberu v Google Play Store. V percentách to vyzerá následovne: okolo 80% respondentov s iPhone sa priznalo, že patria medzi pravidelných hráčov, zatiaľ, čo sa k pravidelnému hraniu priznalo asi 70% respondentov s Galaxy S3.

1 z 5 majiteľov iPhone už vlastnil Android smartfón

Vlastnenie smartfónu ale ovplyvňuje aj výber a používanie iných mobilných zariadení, ako sú napríklad notebooky, či tablety. Nemusíme teda moc vysvetľovať, že majitelia iPhone preferujú skôr MacBook pred klasickým notebookom s operačným systémom Windows alebo Linux. Okolo 20% respondentov teda vlastnilo zariadenia s logom kalifornského jabĺčka, u respondentov s Galaxy S3 bol tento percentuálny podiel trošku nižší. Z nich vlastnilo MacBook len 7%. S tabletmi to bolo celkom podobné, jabĺčkari preferujú iPad a Androiďáci naopak, tablet s operačným systémom od Google.

A ako to je s vami? Načo používate najviac vaše Android zariadenie? Či nebodaj iOS zariadenie?!

Zdroj: appleinsider.com
Obrázok: theandroidinvasion.com