Úvod Novinky Android Tu je 10 najlepších Android zariadení z celého sveta

Tu je 10 najlepších Android zariadení z celého sveta

2

Android a Apple možno bojujú o najpoužívanejšiu platformu v USA, no zvyšok sveta je na tom úplne inak. Tam sa vojna už dávno skončila a víťaz je jasný. Je ním Android, ktorý dominuje takmer na celom svete. Ktoré zariadenia sú však najpopulárnejšie a kde?

Firma Handset Detection publikovala zaujímavú infografiku, do ktorej vybrala 7 krajín, ktoré majú reprezentovať používanie smartphonov v Európe, Amerike, či Ázii.

Vôbec nás neprekvapuje, že Samsung zariadenia sa umiestnili na prvých priečkach vo všetkých krajinách, kde väčšinou išlo o Galaxy S II alebo Galaxy S III. Medzi rozložením Android zariadení sú však aj rozdiely. Napríklad vo Francúzsku sú Android tablety tak populárne, že tvoria takmer 28% všetkých Android zariadení. Na druhej strane v Indii tak populárne nie sú, keďže tvoria len 3%. Okrem toho sa dá porovnať aj fakt, že bohatšie, západné krajiny preferujú displeje s vyšším rozlíšením, zatiaľ čo v Indii si vystačia aj s displejmi s rozlíšením 320 x 240 pixelov.

Zaujímavým faktom je aj to, že USA má najviac rôznych Android zariadení, je ich celkom 1360. Jedným z dôvodov je aj fakt, že každý operátor si musí svoje zariadenie „označkovať“, zmeniť jeho meno a niekedy dokonca aj výzor. Stále je to však ohromne vysoké číslo. Ak sa chcete dozvedieť viac, prezrite si celú infografiku.

smartphony

Zdroj: Handset Detection via PhoneArena