Úvod Aplikácie Facebook možno kúpi Waze. Cena? 1 miliarda dolárov

Facebook možno kúpi Waze. Cena? 1 miliarda dolárov

0

Facebook rád nakupuje a podobne ako naše nežnejšie polovičky, aj vo Facebooku majú radi čo najdrahšie veci. Ak mi neveríte, tak si spomeňte na to, ako kupovali Instagram, za ktorý mali taktiež zaplatiť 1 miliardu dolárov, no nakoniec z toho bolo „len“ 750 miliónov. Veľa ľudí Marka Zuckerberga kritizovalo za to, že sa rozhodli kúpiť vtedy najpopulárnejšiu aplikáciu pre zdieľanie fotografií na iOS, no za ten čas sa z Instagramu stala ešte populárnejšia aplikácia a dokonca aj na Androide. Teraz už len vymyslieť ako ju speňažiť a všetko bude tak ako si to Mark predstavoval.

To nás pekne privádza k dnešnej novinke ktorá sa týka zaujímavej aplikácie Waze, v ktorej si motoristi navzájom pomáhajú vyvarovať sa nepríjemným situáciám akými môžu byť zápchy, či policajné kontroly. Podľa posledných informácií by si mal Mark pripraviť šek s hodnotou v rozmedzí 800 miliónov až jednej miliardy dolárov.

Obe strany podľa všetkého diskutovali o odkúpení posledných šesť mesiacov. Ešte v januári sa hovorilo o tom, že Waze odkúpi Apple v snahe vylepšiť svoje katastrofálne mapy, no táto špekulácia bola rýchlo vyvrátená.

Waze má momentálne vyše 45 miliónov užívateľov, čo je takmer trikrát toľko ako pred rokom. Len v marci sa zaregistrovalo viac než 1.5 milióna ľudí.

Zdroj: Reuters via PhoneArena