Úvod Konkurencia Podiel iPhonu v západnej Európe klesol na 11 percent

Podiel iPhonu v západnej Európe klesol na 11 percent

5

Trh mobilných telefónov v západnej Európe as v prvom kvartáli 2013 zmenšil o 4.2 percenta, tvrdí to International Data Corporation (IDC). Podobné zmenšenie podielu na trhu utrpel aj iPhone, ktorého podiel klesol o 11 percent, zatiaľ čo Nokia utrpela 30 percentný pokles.

Pokles podielu Nokie je z dôvodu ich snahy presvedčiť ľudí, že Windows Phone zariadenia stoja za to. Pokles pri iPhone môže byť spôsobení tým, že ľudia čakajú na nový iPhone 5S, ktorý by mal byť predstavený koncom leta, poprípade na jeseň. IDC okrem toho tvrdí, že Samsung, Sony a LG v poslednom roku zaznamenali nárast.

Správa od IDC celý pokles trhu s mobilnými telefónmi zvaľuje na ekonomickú krízu, ktorá momentálne zúri v celej Európe. Pokles predajov zariadení je podľa všetkého priamo úmerný zhoršujúcim sa ekonomickým podmienkam.

IDC okrem toho poznamenáva, že Android v Európe aj naďalej dominuje. Nárast to teda vôbec nie je malý, minulý rok patrilo 55 percent všetkých smartphonových aktivácií Androidu, tento rok to už je 69 percent. iOS zaznamenal pokles o 5 percent, z vlaňajších 25 percent klesol na tohtoročných 20. Microsoft zaznamenal mierny nárast, keď z minuloročných 4 percent poskočil na 6 percent.

Ako ste na tom Vy a Vaše okolie? Súhlasíte s prieskumom alebo je okolo Vás situácia úplne iná?

Zdroj: IDC via TechnoBuffalo