Úvod Novinky Aplikácie Nový patent Apple je presne to isté, čo ponúka Waze

Nový patent Apple je presne to isté, čo ponúka Waze

4

Zdieľanie rýchlosti, nahlasovanie nehôd a pomalej premávky, aj o tom je nový patent Apple.

Apple nedávno podal žiadosť o patent, ktorý by mu umožňoval implementáciu novej funkcionality do jeho máp. Jedná sa o informácie, ktoré sú zbierané ostatnými šoférmi. Ako príklad si môžeme zobrať majiteľa jedného z iOS zariadení, ktorý sa nachádza v zápche 15 minút od Vašej polohy. Vy by ste mohli vidieť jeho rýchlosť a tým pádom mali možnosť sa zápche vyhnúť. Pripadá Vám to povedomé?

boomTo je možno spôsobené tým, že takéto niečo už existuje. Aplikácia, ktorá funguje presne na tomto princípe sa volá Waze. Okrem toho podobnú stratégiu skúšal aj TomTom, no celkový úspech sa mu nepodaril z dôvodu rozšírenia smartphonových navigácií, ktoré počtom predčili samostatné jednotky. Waze sa len prednedávnom dostal pod krídla Google, no už dávnejšie sa pošepkávalo, že o túto navigáciu prejavil záujem aj Apple. Teraz už vieme, prečo tomu tak bolo.

Podľa patentu chce Apple umožniť majiteľom ich produktov nahlasovať zápchy, nízke rýchlosti, práce na cestách, nehody a oveľa viac. Okrem toho by Vám mala aplikácia ponúknuť najlepšie trasy pre výlety, vyhliadkové jazdy, či nabíjacie stanice pre elektrické autá.

Z Apple si aj rok po tom, ako predstavil svoje mapy, robia ‚ľudia internetu‘ srandu a vôbec sa im nedivím. Za Google Maps zaostávajú o veľký kus, no možno podobná funkcionalita k Waze im pomôže situáciu otočiť k lepšiemu.

[nggallery id=316]

[app]com.waze[/app]

Zdroj: USPTO via TechnoBuffalo