Úvod Neprehliadnite vlavo V rýchlosti: Samsung predstavil ISOCELL pre lepšiu kvalitu foťákov v mobilných zariadeniach

V rýchlosti: Samsung predstavil ISOCELL pre lepšiu kvalitu foťákov v mobilných zariadeniach

0

Kórejsky gigant Samsung plánuje opäť zlepšiť skúsenosti užívateľov s fotografovaním prostredníctvom smartfónov či tabletov. 

Názov novej generácie tzv. pixel-technológie, ISOCELL, ktorá si kladie za cieľ zvýšiť kvalitu fotografií vyhotovených mobilným zariadením, bude pravdepodobne už čoskoro zdobiť krabičky o generáciu lepších Samsung produktov. Kórejská spoločnosť totiž oficiálne predstavila túto novinku na global.samsungtomorrow.

029-1Príklad rozdielu v kvalite fotiek – pravá (ISOCELL) je viac „žltá“, čiže reálnešia ako ľavá (BSI)

ISOCELL sa bude používať v 8MPx fotoaparátoch určených pre „prémiové“ smartfóny. Samotný patent je však stále v procese riešenia, takže chvíľku ešte pravdepodobne potrvá než bude oficiálne schválený a pridelený Samsung-u.

ISOCELL technológia je ďalšia inovácia, ktorá významne zodvihne latku v obrazovej kvalite a ukáže vedúce postavenie Samsung-u v obrazových senzoroch pre mobilné zariadeniaTaehoon Kim, System LSI marketing, Vice President, Samsung Electronics

Hromadná výroba senzorov s ISOCELL je podľa informácií naplánovaná na posledný štvrťrok 2013. V ďalšom roku by sme sa tak už mohli relatívne dočkať tohto menšieho vylepšenia pre vyššiu kvalitu fotiek napr. v nadchádzajúcej vlajkovej lodi Galaxy S5 od Samsung-u.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com via androidpolice.com
Foto: global.samsungtomorrow.com