Úvod Novinky Šokujúce: Kórejské spoločnosti na Slovensku údajne šikanujú zamestnancov

Šokujúce: Kórejské spoločnosti na Slovensku údajne šikanujú zamestnancov

247
Ilustračný obrázok

O tom, že pracovné podmienky v mnohých fabrikách nespĺňajú ani tie najzákladnejšie pravidlá správania k svojim zamestnancom vieme už dávno. Väčšinou však takéto príbehy prichádzajú z ďalekých ázijských krajín. Koho by však napadlo, že podobné, ak nie rovnaké praktiky prebiehajú aj na území Slovenska.

Príbeh pochádza od nespokojného zamestnanca jednej nemenovanej kórejskej spoločnosti, ktorý šikanu v práci jednoducho nezniesol a tak sa nás rozhodol kontaktovať. Po tom, čo sme sa od neho dozvedeli ako sa k zamestnancom, ktorí vyrábajú LCD, OLED a transparentné displeje správajú sa mu vôbec nečudujeme.

Slovensko bolo v posledných dňoch terčom extrémnych horúčav, ktoré spôsobili, že sa naše organizmy veľmi rýchlo prehrievali. V kanceláriách sa to ešte ako tak dalo vydržať, no predstavte si, že stojíte pri výrobnej linke v sklade bez klímy a na sebe máte oblečené rifle alebo ‚tesilky‘.

Zamestnávateľ údajne nebol schopný zabezpečiť zníženie teploty skladu, čo zo zákonu nie je nutný spraviť, no ďalej to už ide dolu vodou. Zo zákona je totiž povinný zamestnancom poskytnúť pitnú vodu a to priamo na mieste pracoviska. Údajne sa to nie len že nestalo, no keď sa chceli zamestnanci napiť, boli napomenutí. Okrem toho nemohli chodiť na toaletu. Len si predstavte ženy, ktoré prechádzajú menštruáciou, zavreté v sklade pri linke.

Okrem toho tento skvelý zamestnávateľ, aj napriek tomu, že teploty veľakrát prekročili 40 stupňov v chládku podľa výpovede zamestnanca odmietol dočasné upravenie odevného kódexu. Ten im na ‚drzovku‘ opätovne rozposlal na email a upozornil, že ak sa mu nepodriadia, budú prepustení.

kodexVážení zamestnanci,

prostredníctvom tohto mailu by sme Vás chceli upozorniť na pravidlá obliekania v spoločnosti SDSK – viď príloha.

Od pondelka 12.8.2013 sa budú kontrolovať, preto vopred ďakujeme za ich dodržiavanie.

V prípade otázok, kontaktujte prosím Personálne oddelenie.

Máte podobné skúsenosti? Pracovná situácia nie len na Slovensku núti ľudí zaťať zuby a držať krok, no čo je veľa to je veľa a našich ľudí si treba chrániť.

Ďakujeme za tip!

UPOZORNENIE: Všetky tvrdenia v tomto článku sú založené na výpovediach osôb, ktoré AndroidPortal.sk kontaktovali e-mailom alebo odoslali komentár pod jeden z troch článkov ohľadom tejto kauzy. Žiadne z tvrdení nie je výsledkom kontroly inšpektorátu práce, ani AndroidPortal.sk.

Pozn. red: Diskusia bola uzavretá z dôvodu porušovania diskrétnosti osôb, ktoré majú byť priamo zúčastnené v obvineniach a preto nebude znovu otvorená. Server AndroidPortal.sk si vyhradzuje právo zmazať všetky príspevky, ktoré osočujú, urážajú, rasovo napádajú alebo inak ubližujú redakcii, či zúčastneným diskutérom. Ak máte pocit, že ste boli Vy alebo niekto iný takto napadnutí a komentár nebol vymazaný, napíšte nám na admin@androidportal.sk.