Úvod Novinky Predpoveď: Samsung aj naďalej láme rekordy, predpovedá sa 50 miliónov predaných zariadení...

Predpoveď: Samsung aj naďalej láme rekordy, predpovedá sa 50 miliónov predaných zariadení v Q2

0

Po neuveriteľnom úspechu v prvom štvrťroku 2012 o ktorom sme vám dali vedieť koncom Apríla sa bohatstvo Samsungu sústredí oveľa viac okolo vypustenia Samsung Galaxy S3.

Nový super-smartphone od kórejskej spoločnosti bol odhalený práve včas aby stihol povzbudiť zisky kórejskej spoločnosti, no nanešťastie pre Samsung bolo jeho vypustenie vrátene USA niekoľko krát opozdené. Aj napriek tomuto zádrhelu sú najnovšie predpovede prinajmenšom priaznivé. Podľa všetkého Samsung opäť prekoná rekord.

Rethink-Wireless.com píše o tom, že analytici si myslia, že 60% celkového operačného profitu v Q2 príde z mobilnej divízie a tento profit môže skončiť niekde okolo 7 triliónov KRW, čo je v prepočte € 4,95 miliardy.

Pre porovnanie Samsung v Apríli oznámil celkový profit 5.85 triliónov kórejských wonov, čo je v prepočte € 4,1 miliardy. Je teda celkom možné, že aj keď Samsung nenaplní predpovedanú čiastku, stále čiastku z prvých troch mesiacov tohoto roku.

Aj keď je pravda, že predaje a čisté zisky sú v Q2 väčšie pre všetkých výrobcov v porovnaní s Q1, čo je zas najpomalšie obdobie pre predaj, sú čísla, ktoré sme už spomenuli veľmi pôsobivé a to hneď z dvoch dôvodov.

Začnime teda poporiadku. Nehovoríme o nejakom pomalom raste, keď Samsung je na dobrej ceste polepšiť si o celých 20% v hrubom a 15% v čistom a celkový príjem o 20%.

V druhom rade ich výtvor, ktorý tak ohúril svet nestihol doraziť do obchodov dosť skoro na to, aby spravil nejaký väčší rozdiel v číslach, čo je tiež veľmi pôsobivé, že aj napriek tomuto zádrheľu sa profit pohybuje stále tak vysoko. Samsung Galaxy S3 sa mal začať predávať v 10 miliónoch obchodoch, no začal sa predávať len v šiestich miliónoch. Teraz si všetci predstavme ako bude vyzerať profit Samsungu v Q3 keď S3 dorazí ku všetkým zákazníkom.

Aj s problémami, kde dopyt prevýšil dodávky sa predpokladá, že Samsung predal medzi 48 a 50 miliónov zariadení, len v Q2. Je teda pravdepodobné, že Samsung ohlási štvrťrok, keď sa predalo viac než 50 miliónov zariadení už teraz alebo najpozdejšie v Q3.

Našťastie nebudeme lamentovať príliš dlho, keďže Samsung má vypustiť ich oficiálne čísla pre Q2 už tento Piatok a konečné sumy koncom mesiaca.

Myslíte si, že Samsung dokázal predať viac než 50 miliónov zariadení medzi 1. Aprílom a 30. Júnom?

Zdroj: AndroidAuthority