Úvod Neprehliadnite vlavo Amazon oficiálne ohlásil Kindle Fire HD, predávať sa začne 20. Novembra za...

Amazon oficiálne ohlásil Kindle Fire HD, predávať sa začne 20. Novembra za cenu $199

0

Amazon spravil ďalšie fantastické ohlásenie. Vyzerá to tak, že nám prinesú 8.9 palcový Kindle Fire tablet, ktorý nazvali Kindle Fire HD. Toto „zviera“ v sebe nesie rozlíšenie 1920×1200 a ešte oveľa viac. Okrem iných vychytávok v ňom stretnete dvojjadrový TI OMAP 4470 procesor, má 2 antény, váži 567 gramov a hrubý je 8.8mm.

Ďalšie zaujímavé informácie o tomto tablete zahrňujú použitú technológiu MIMO, ktorá v prepojení s dvoma anténami prinesie až o 41% vyšší výkon, než iPad 3. Toto je teda prvý tablet, ktorý prišiel s technológiou MIMO a používa dve antény aby udržal WiFi signál stále nažive.

Čo sa týka softwarovej stránky, tak Amazon ohlásil nové zmeny vo Whispersync. Umožňuje vám vypočutie si knižky ako audioknižky, keď šoférujete, potom pokračuje tam, kde ste skončili, no v móde kde sami čítate, hneď ako zastavíte.

Nový Kindle FreeTime vám umožní nastaviť čas rôznym aplikáciám. V praxi to znamená, že vašim ratolestiam môžete nastaviť hodinový limit na hry, no čítanie knižiek obmedziť nemusíte. S viacerými profilmi môžete nastaviť rôzne limity pre všetky vaše deti.

Všetko toto mieri našim smerom už od 20. Novembra (aspoň teda pre USA) so 7 palcovou 16 GB verziou za $199 a 8.9 palcovou verziou so 16 GB za $300.

Amazon okrem toho ohlásil aj Kindle Fire HD 4G LTE. Prichádza s 32 GB pamäťou a 8.9 palcovým displejom. Amazon ho začne ponúkať 20. Novembra a stáť bude $500.

Čo hovoríte na nové tablety od Amazonu. Zapáčil sa vám nejaký?

Zdroj: Phandroid