Úvod Neprehliadnite vlavo Android dnes oslavuje 4. narodeniny

Android dnes oslavuje 4. narodeniny

1

Od doby keď Google po prvý krát vypustil svoj mobilný operačný systém už prebehli 4 roky. Sledovať Android je vo veľa smeroch ako sledovať rásť vaše dieťa. Boli sme tam keď sa „narodil“ a o 4 roky pozdejšie sme svedkami monumentálnych 104.8 milióna predaných Android smartphonov, čo tvorí 68.1 percenta trhu.

Naša obľúbená open-source platforma bola vydaná 23. Septembra 2008. To znamená, že Android včera oslávil svoje 4. narodeniny (aspoň teda oficiálne). Hovorím to preto, že v Novembri roku 2007 bol ohlásený ako potenciálny rival ku vtedy neúprosnému a dominujúcemu iPhone. V Októbri 2008 bol predstavený prvý Android smartphone, ktorého si doteraz pamätajú milióny ľudí, HTC Dream alebo inak, T-Mobile G1.

Ďalšie dva roky sa čakalo na nový „Google phone“, ktorý bol nakoniec vyrobený spoločnosťou HTC a odprezentovaný pod menom Nexus One. Bolo to presne vtedy, keď Android prvý krát prekonal predaje iOS a od vtedy stále vedie. Ku Androidu bezpochyby patrí aj Google Play (Android Market) s jeho viac než 600,000 aplikáciami a hrami a viac než 20 miliardami stiahnutí.

Každá verzia Androidu reprezentuje cukrovinku. Začali sme verziou Cupcake a pokračovali verziami Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich a Jelly Bean. Sme veľmi radi, že náš obľúbený (najlepší na celej planéte, galaxii a samozrejme vesmíre) operačný systém, ktorého reprezentuje malý ale milý, zelený robot Android sa dožil 4. narodenín a my dúfame, že bude žiť aj naďalej!

Zdroj: AndroidAuthority