Úvod Neprehliadnite vlavo Eric Schmidt: Google sa neskoro zameral na tablety

Eric Schmidt: Google sa neskoro zameral na tablety

1

V posledných dňoch sa toho udialo celkom dosť. Motorola predstavila nové smartfóny, včera sme sa dočkali nových prírastkov do rodiny Kindle s tabletmi Fire a do segmentu 7 palcových tabletov prichádza s novinkou aj spoločnosť Kobo. Veľmi dobrou správou bola informácia o dennom počte aktivácii Android zariadení a o ich celkovom počte. Koľko z toho však bolo tabletov?

Veľké a oslavné titulky informovali o 1,3 miliónoch aktiváciach Android zariadení denne, čo je určite skvelé, ale tablety z daného čísla tvoria len 5 percent, čo zodpovedá približne počtu 70 000 kusov zariadení. Výkonný predseda spoločnosti Google Eric Schmidt priznal:

„Pripúšťam, že sme sa neskoro zamerali na tablety“

Android predbehol iOS od Apple v kategórii smartfónov pomerne hladko ale čo sa týka segmentu tabletov, je to naopak. iPad je jednoducho kráľ tabletov a aj keď sa v minulosti objavili pokusy  o jeho zosadenie z trónu, skončili neúspechom. Google sa naozaj mohol na tablety zamerať oveľa skôr. V tomto druhu podnikaní stačí zaváhanie alebo „nepozornosť“ a už nebudete stíhať dobiehať vlak. Až teraz začíname vidieť skutočných iPad konkurentov v podobe tabletu Nexus 7, ktorý sa predáva ako teplé rožky a aj samotná spoločnosť Kindle má kvalitnú základňu používateľov a jej nové modely by sa mohli v celku ujať na trhu. Zaujímavé bude tiež sledovať nástup 10 palcového tabletu Nexus, o ktorom sa už šušká.

Predstavte si, že by nejaká obdoba tabletu Nexus 7 prišla pred dvomi rokmi s podobne nastavenou cenou, parametrami a marketingom, ktoré by samozrejme zodpovedali tej dobe. Trh by dnes s tabletmi pravdepodobne vyzeral inak.

zdroj: ausdroid.com