Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung spustil produkciu masívnych 128GB eMMC pamätí pre ďalšiu generáciu mobilných zariadení

Samsung spustil produkciu masívnych 128GB eMMC pamätí pre ďalšiu generáciu mobilných zariadení

0

Ak ste si mysleli, že pri 32GB nemáte dosť interného úložiska, tak to vyzerá tak, že Samsung vás má pokrytých. Samsung totiž na svojom Samsung Mobile Solution Forum 2012 oznámil, že je prvým výrobcom, ktorý začal s výrobou 128GB eMMC Pro pamätí. Vysokokapacitné eMMC pamäte sa oficiálne začali vyrábať a určené sú pre smartphony ďalšej generácie.

Okrem všetkého toho miesta, ktoré ponúka pre aplikácie, hry, videá a hudbu je eMMC Pro vyrábaný pomocou 20 nanometrovej technológie od Samsungu a spĺňa špecifikácie JEDEC eMMC v4.5. To znamená, že NAND pamäť bude schopná zapisovať rýchlosťou 50MB/s a čítať rýchlosťou 140MB/s. Aby sme to uvideli do perspektívy, je to asi 5 krát rýchlejšie než dnešné microSD karty triedy 10.

Tvrdím to stále a nie len pri mobiloch. Ak si naištalujete systém na rýchlu pamät (viď boom pri SSD diskoch pre počítače) tak bude celkový zážitok na úplne inej úrovni. Nepredpokladám, že sa dostanú do pripravovaného Galaxy S4, no nádej umiera posledná.

Zdroje: SammyHub, DDaily (Kórejské), Phandroid