Úvod Neprehliadnite vlavo Smart Glove: Google bol pridelený patent na „Inteligentné Rukavice“

Smart Glove: Google bol pridelený patent na „Inteligentné Rukavice“

0

Zdá sa, že projekt Glass nie je jediným projektom rozšírenej reality spoločnosti Google. Podľa informácií získal vyhľadávací gigant ďalší patent na zariadenie „Smart Glove“ (Inteligentné Rukavice). Niečo podobné používal aj Tom Cruise vo filme Minority Report.

Ako je už z názvu „Smart Glove“ jasné, pôjde podľa všetkého o rukavice, ktoré nebudú na zohriatie rúk, resp. ich ochranu. Rôzne špekulácie tvrdia, že by tieto Smart Glove mali slúžiť ako diaľkové ovládanie a podpora pre používanie Google Glasses (Inteligentných Okuliarov). Podobným spôsobom funguje aj technológia Kinect s hernou konzolou Xbox.

Inteligentné rukavice, ak budú naozaj inteligentné, tak sa budú skladať z procesoru, rôznych senzorov, kamier, operačnej pamäte a nemala by im chýbať samozrejme ani konektivita. Zatiaľ nie sú dostupné žiadné oficiálne informácie, takže aký bol použitý materiál, aký je dizajn, konštrukcia alebo iné netradičné prvky, či doplnky, povedať nevieme. Rozhodne sme veľmi zvedaví na ďalšie informácie o tomto zaujímavom Google projekte, ktorý prinesie na trh opäť niečo nové.

Zdroj + foto + video: phandroid.com, nauka.in.ua, www.pcworld.com.mx