Úvod Neprehliadnite vlavo Sony Xperia Tablet S predstavený v niekoľkých krátkych videách. A páči sa...

Sony Xperia Tablet S predstavený v niekoľkých krátkych videách. A páči sa nám!

1

Samsungu sa jeho snaha konkurovať iPadu od Apple s Galaxy Note 10.1 znovu nevydarila a momentálne to na trhu vyzerá tak, že Kindle Fire a Nexus 7 sú jediné poriadne tablety, ktoré sa oplatí kúpiť. Sú však skutočne jediné?

Sony možno nerozvírila hladinu s ich prvou generáciou Tabletu S a P, no prednedávnom predstavený Xperia Tablet S vyzerá veľmi nádejne. Na to aby sme ho nazvali „iPad zabijakom“ je príliš skoro, no vypočuli v Sony naše prosby?

Na špecifikácie tohoto skutočne pôsobivého 9.4 palcového zariadenia sme sa pozreli už minulý týždeň a teraz k nemu máme niekoľko promo videí, ktoré nám predstavujú jeho rôzne funkcie. A vyzerajú skvele!

Čo sa mi osobne na týchto šiestich videách páči najviac je fakt, že sa nezamerali na chladné čísla a počet gigahertzov. V dnešnej dobe sú tablety tak výkonnostne blízko, že na to aby spravili dojem stačí pár softwarových funkcií, pekný dizajn a celkové prevedenie.

Viem, že väčšina z vás nemá rada predinštalovaný software od výrobcu („bloatware“ alebo „crapware“), no vyzerá to tak, že small apps od Sony môžu robiť ten rozdiel medzi ich tabletom a konkurenciou.

„Guest mode“ (mód pre hostí) a „Small Apps“ vyzerajú tak, že by mohli spraviť Xperia Tablet S viac ľudským, zatiaľ čo IR diaľkový ovládač, aj keď nie úplne nový, je niečo originálne, čo z tohoto tabletu robí funkčnejšie zariadenie, než jeho konkurencia.

Všeobecnejšie video nám predstaví jeho dizajn, váhu a tak isto vodotesnosť (ďalšia skvelá funkcionalita) a široké spektrum voliteľného príslušenstva, ktoré z vášho tabletu spravia ešte funkčnejšie zariadenie, než už je. Celkom zvláštne do videa nezaradili cenu, ktorá sa pohybuje okolo $400.

Aby sme už prešli k veci, nižšie nájdete videá, ktoré predstavujú (snáď prvý úspešný) tablet Xperia S.

Kto si myslí, že by sa Sony Xperia Tablet S mohol stať jedným z najpopulárnejších tabletov aké sme tu kedy mali? A kto si myslí, že nie?