Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Battery Compare – porovnajte výdrž svojej baterky s ostatnými...

Tip na aplikáciu: Battery Compare – porovnajte výdrž svojej baterky s ostatnými zariadeniami

0

Všetci z nás, ktorí obľubujú smartphony akéhokoľvek operačného systému máme jeden a poriadne závažný problém. Baterka. Všetci ju máme, takmer všetci na ňu nadávame. Nepriaznivci smartphonov ju vyťahujú v argumentoch, ako ich Nokia 3310 vydržala dve tisícročia na jedno nabitie.

Ako na tom však sme v porovnaní s ostatnými Androiďákmi? Je vaša baterka skutočne slabšia ako by mala? Aplikácia Battery Compare pomocou zmerania aktivity a rýchlosti vybíjania baterky zistí, či sa vám vybíja rýchlejšie ako by mala.

Na hlavnej stránke aplikácie nájdete tri hlavné položky. Benchmark, Publish a Compare. V záložke „Benchmark“ bude aplikácia vedieť zmerať rýchlosť vybíjania a porovnať to s vaším modelom zariadenia, keďže high-end smartphony sa predsa len vybíjajú o čosi rýchlejšie, než tie z nižšej rady. Tento proces trvá približne hodinu a v inštrukciách je napísané, aby ste s telefónom zaobchádzali tak, ako to zvyknete robiť bežne.

 

Keď skončíte s testovaním (benchmarkingom), môžete sa presunúť do záložky „Publish“. Na tomto mieste si budete vedieť nastaviť pár nastavení ako napríklad spôsob akým ste zariadenie v dobe testovania používali (ľahké, stredné alebo ťažké zataženie). Okrem toho si budete môcť nastaviť značku a model zariadenia, ktoré používate a aj veľmi dôležitú položku, verziu operačného systému.

 

Záložka „Compare“ v sebe zahrňuje všetky porovnania, ktoré kto spravil a odoslal do databázy. Všetky porovnania sú robené pomocou prercent. Okrem toho si budete vedieť nastaviť rôzne filtre, ako napríklad zoradenie podľa značky, modelu, operačného systému, atď.

So všetkými týmito informáciami by ste potom mali zistiť, ako sa darí vašej baterke v porovnaní s osatnými zariadeniami, či už rovnakými aké máte vy alebo rozdielnymi, no s rovnakým operačným systémom.

 

Battery Compare je v Play Store zadarmo, no máte možnosť, tak ako to už býva zvykom, zakúpiť si Pro verziu, kde si budete vedieť znovu načítať posledné testy. Mám pocit, že nástroj ako tento sa od teraz zaradí medzi benchmark testy, medzi ktoré patrí Quadrant, AnTuTu a ďalšie a tak nám pomôže pri výbere toho pravého zariadenia a možno donúti výrobcov zamyslieť sa nad tým, ako dlho naše zariadenie vôbec vydrží (Motorola už začala, dúfame, že sa tento trend rozšíri). Ako dlho vydrží to vaše zariadenie?

[app]com.happeningsoft.battery[/app]