Úvod Novinky Lockitron je späť a lepší než predtým: Jednoduchá inštalácia, prichádza s Bluetooth...

Lockitron je späť a lepší než predtým: Jednoduchá inštalácia, prichádza s Bluetooth 4.0, WiFi a NFC

0

Už je tomu takmer rok, čo sme sa dozvedeli o novom, chytrom spôsobe uzamykania a odomykania dverí zvanom Lockitron. Pomocou tejto technológie si jednoducho otvoríte dvere do domu pomocou vášho smartphonu. Dnes jeho vývojári oznámili pokračovanie, ktoré vyzerá lepšie než kedykoľvek pred tým.

V prvom rade sa zbavili zdĺhavej inštalácie. Nový Lockitron si namontujete priamo na vašu kľučku, takže už ju nemusíte vymeniť celú. Keďže je Lockitron napojený na WiFi, ovládať ho môžete z celého sveta pomocou Android a iOS aplikácie. Nová aplikácia vám umožní pridať viacerých používateľov a vy sa sami rozhodnete kto bude mať prístup a v aký čas.

Aby toho nebolo málo, tak jeho vynálezcovia ho vybavili Bluetooth 4.0 a NFC senzorom, takže vám zašle notifikáciu, ak vám niekto klope na dvere alebo ak do nich niekto kopol, keď ste nebili doma. Na svoju operáciu potrebuje 4 AA baterky, ktoré vydržia celý rok, no a keď sa začnú vybíjať, tak vám Lockitron pošle notifikáciu, kde vás na to upozorní. Keďže používa Bluetooth, Lockitron vás dokáže „zacítiť“ a tak vám môže odomknúť dvere hneď ako sa priblížite alebo jednoducho stačí použiť NFC.

Nový systém Lockitron sa začal predávať za $150 a svoj cieľ, $150,000 dosiahol za pár hodín. Vynálezcovia prisľúbili, že prvú várku rozpošlú už začiatkom Marca, takže ak vás zaujala myšlienka „chytrých dverí“, nepremeškajte svoju príležitosť.

Zdroj: Lockitron, AllThingsD, Phandroid