Úvod Novinky Samsung, Google, Microsoft, Apple…Vianočná vojna sa blíži

Samsung, Google, Microsoft, Apple…Vianočná vojna sa blíži

0

Všetky tieto momentálne azda najsledovanejšie technologické spoločnosti chystajú svoje reklamné zbrane do tohtoročnej Vianočnej vojny. Nie, žiadne súdy ani žaloby.

Každá z týchto spoločností bude chcieť ovládnuť čo najviac trhu a práve Vianoce sú ten najideálnejší priestor ako to dosiahnuť. Podľa analytikov bude tohtoročný boj obzvlášť náročný a padne naň mnoho miliárd dolárov. Dôvod? Bolo predstavených množstvo nových kvalitných produktov všetkých spoločností a každá sa bude snažiť prostredníctvom mega marketingu presvedčiť potencionálnych zákazníkov, že práve ten ich produkt je najlepší.

Samsung i9300 Galaxy S III 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Galaxy S3 už má predajný boom za sebou? Vôbec nie. Práve na Vianoce sa očakáva nová vlna záujmu a Samsung bude robiť všetko preto, aby sa dostal pod kožu všetkým ľuďom. Okrem toho sú tu ďalšie hračky z ich portfólia ako Galaxy Camera alebo novinka Galaxy S3 Mini.

Google je v kombinácii s LG odhodlaný predstaviť ďalšiu generáciu Nexus smartfónu a táto Android udalosť bude možno druhá najsledovanejšia v tomto roku hneď po podujatí, kedy bol predstavený model Galaxy S3. Google by predsa tiež chcel, aby bol Nexus pod každým vianočným stromčekom. Nezabúdajme pri tom na tablet Nexus 7.

Google Nexus 7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Microsoft vkladá veľké nádeje do novinky Windows 8, ktorá sa objavuje pomaly ale isto v tabletoch, počnúc verziou Windows Phone 8 určenej pre smartfóny. Nokia aj HTC sa teda zvezú na reklamnej kampani Microsoftu, no určite zvolia aj vlastnú taktiku.

Nokia Lumia 800 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Apple iPhone 5 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Apple bude štandardne „tlačiť“ do rúk ľudí iPhone 5 pričom je spoločnosť známa práve svojim špičkovým marketingom. Špekuluje sa aj o predstavení iPadu Mini, ktorý by teoreticky taktiež zamútil Vianočným trhom. Samozrejme sú tu aj ďalšie spoločnosti ako Sony alebo Amazon s Kindle zariadeniami.

Koľko to bude celé stáť?

Na marketingové účely pre rok 2012 majú spoločnosti vyčlenené naozaj ohromujúce balíky peňazí. Microsoft – 1,6 miliardy EUR, Samsung – 2,7 miliardy EUR, Google – 1,5 miliardy EUR a Apple – 933 miliónov.

Pozor teda na lákavé reklamy a pri kúpe toho či oného zariadenia sa rozhodujte s chladnou hlavou. V konečnom dôsledku je jedno akej značky alebo s akým operačným systémom máte smartfón alebo tablet. Najdôležitejšie je, aby ste sním boli VY spokojný.

zdroj: androidauthority.com