Úvod Konkurencia Apple Samsung sa v najnovšej súdnej kauze rozbehol priamo po iPhone 5

Samsung sa v najnovšej súdnej kauze rozbehol priamo po iPhone 5

1

Pred chvíľou sme sa dozvedeli, že Samsungu sa podarilo vybaviť zrušenie zákazu ich tabletu, Galaxy Tab 10.1. Vyzerá to však tak, že sú dnes v dobrej nálade a tak do svojej žaloby na Apple pridali aj ich najnovší smartphone, iPhone 5. Samsung tvrdí, že iPhone 5 spolu s ďalšími, staršími iPhonami, iPadmi a iPodmi porušuje niekoľko ich dôležitých 3G patentov spolu s ďalšími patentami rôznych funkcií. Na 6. Novembra bolo naplánované pojednávanie, kde sudca rozhodne, či si Samsung bude môcť pridať iPhone 5 na svoju čiernu listinu. Nevidíme však dôvod, prečo by si nemohol. Samsung sa k tomu vyjadril nasledovne:

Vždy sme uprednostňovali zápasenie na trhu s našimi inovatívnymi produktami pred zápasením v súdnych sieňach. Apple však aj naďalej pokračuje v ich agresívnych zákonných aktivitách, ktoré obmedzia konkurenciu na trhu. Za týchto okolností nemáme na výber, len prijať potrebné opatrenia na ochranu našich inovácií a práv duševného vlastníctva.

Len pred pár týždňami sa Apple podarilo presvedčiť sudcov o tom, že staré zariadenia Samsungu porušili dizajnové patenty Apple. To im však nestačilo a tak začali nové pojednávanie s novými zariadeniami od Samsungu, medzi ktorými sa pravdepodobne ocitne aj Galaxy S3 a Galaxy Nexus, ktoré by mali porušovať novú várku patentov.

Zdroje: Reuters, The Verge, Phandroid