Úvod Novinky Sharp začína výrobu 5-palcových 1080p displejov s hustotou pixelov 443 ppi

Sharp začína výrobu 5-palcových 1080p displejov s hustotou pixelov 443 ppi

0

Tieto zobrazovacie jednotky budú pochopiteľne určené pre smartfóny. Päť palcový displej nie je nič nezvyčajné. Na trhu je niekoľko zariadení, ktoré sa okolo tohto rozmeru pohybujú. Napríklad Galaxy Note alebo Galaxy S3. Problémom však je, že doteraz tieto displeje neboli schopné dosiahnuť väčšieho rozlíšenia ako 720p.

Displej s rozlíšením 1920×1080 s hustotou pixelov 443, ktorý Sharp začne vyrábať opäť posunie hranicu ostrosti zobrazenia a technologickej vyspelosti Android smartfónov trochu ďalej. Tieto displeje využívajú novú konštrukciu pixelov, s názvom CG (kremíková technológia), vďaka ktorej sa vôbec podarilo dosiahnuť už spomínané hodnoty.

Displej už máme. Ale na akom zariadení ho uvidíme? Povráva sa naozaj všeličo, od Nexus smartfónu cez nové HTC Incredible X až po čínsky Oppo Finder. Objavili sa však informácie, že Sharp plánuje produkovať vlastnú radu Android smartfónov už na budúci rok. Tak prečo nevyužiť svoj displej vo svojom zariadení. Každopádne Sharp smartfón s takýmto displejom by zamiešal karty na pôde konkurencie.

zdroj: talkandroid.com