Úvod Novinky V USA vedie Samsung a Android!

[Štatistika] V USA vedie Samsung a Android!

0

Spoločnosť comScore zverejnila svoj najnovší prieskum za posledné 3 mesiace, končiac augustom, v ktorom sa dozvieme zaujímavé informácie. Spoločnosť zistila, že až 25,7 percenta amerického trhu so smartfónmi zaberá kórejská spoločnosť Samsung. Na druhom mieste sa na počudovanie nachádza LG s 18,2 percentným podielom a až za ním je usídlená stálica Apple s číslom 17,1 percenta. Za nimi nasledujú taktiež dobre známe značky ako Motorola s 11,2 a HTC s 6,3 percentami.

Mobilné operačné systémy si v trhových podieloch vedú nasledovne. Android kraľuje s 52,6 percentným podielom, za ním nasleduje iOS s 34,3 percentami, ďalej si udržuje svoje miesto BlackBerry s 3,6 percentami a na chvoste zostal Windows Phone (3,6%) a Windows Mobile (0,7%).

Zvedavejší sme však na čísla z posledného kvartálu tohto roku, ktoré sa však dozvieme až niekedy v januári. Uvidíme v nich, ako americký trh poznamenal štart nového iPhone-u 5 a ako ohrozil konkurenciu. Ďalej dúfame, že sa konečne dočkáme aj európskej štatistiky od nejakej renomovanej spoločnosti.

zdroj: androidcentral.com