Úvod Novinky Tretí kvartál je pre Samsung znovu rekordným. Smartphony sú zodpovedné za dve...

Tretí kvartál je pre Samsung znovu rekordným. Smartphony sú zodpovedné za dve tretiny ich profitu

0

26. Októbra Samsung odhalí svoje finančné výsledky za tretí kvartál 2012. Dnes však máme možnosť nahliadnuť do ich finančných hlbín a tak zistiť, či sa im darí alebo nie. Spoločnosť predpokladá, že v treťom kvartáli budú vykazovať profit $7.3 miliardy, čo je takmer dva krát viac než minulý rok za rovnaké obdobie. Okrem toho oznámili, že 3. kvartál bol pre nich štvtým kvartálom v rade, v ktorom prekonali svoj rekord v profite. Predpokladá sa, že mobilný sektor Samsungu sa k tomuto profitu pričinil zhruba dvoma tretinami a teda zarobil zhruba $4.5 miliardy. Analytici tvrdia, že výrobca z Južnej Kórei predal viac než 58 miliónov smartphonov a z nich bolo 18 až 20 miliónov Galaxy S III.

Ako si však vedú ich konkurenti? Apple svoje čísla zverejní až 25. Októbra. Nokia, momentálne druhý najväčší výrobca smartphonov svoje čísla zverejní už 18. Trpkou pravdou však zostáva fakt, že okrem Apple a Samsungu na smartphonoch tak dobre nezarába nikto. Na Apple a jeho privysoké ceny na chvíľu zabudnime. Čo sa týka Samsungu, je to jeden z mála výrobcov smartphonov, ktorý si dokáže vyrobiť vlastné súčiastky. To sa vie premietnuť do nižších cien, no hlavne do celkového výrobného reťazca, keďže vyrobenie súčiastok v jednej fabrike a následné prepravenie do druhej fabriky, kde prebieha samotná montáž je oveľa jednoduchší proces ako u konkurencie.

Ak sa pozrieme, čo Samsung čaká v poslednom kvartáli 2012, tak môžeme s istotou povedať, že Samsung stratový nebude. Samsung Galaxy Note II je v procese uvedenia na trh všade po svete. Hlavnú rolu znovu zohrá americký trh a tam sa Samsung opäť poistil tým, že tento tableto-smartphone uvedie u všetkých veľkých operátorov. 5.5 palcový gigant bude najdrahším smartphonom, ktorý Samsung momentálne predáva, čo znamená, že na ňom bude mať najväčšie zisky. Bude to však stačiť na ďalší rekord?

Zdroj: Reuters, AndroidAuthority