Úvod Konkurencia Apple Austrálska polícia varuje: Apple mapy sú život ohrozujúce

Austrálska polícia varuje: Apple mapy sú život ohrozujúce

3

Predstavte si, že sa nachádzate v austrálskom vnútrozemí, v oblasti, ktorá je veľká približne 8000 kilometrov štvorcových a plná nebezpečného terénu a jedovatých hadov. Pridajte si k tomu nedostatok vody, teploty do 50 stupňov v chládku a slabý alebo žiadny signál. Vďaka Apple Maps sa toto územie nazýva Mildura, aj napriek tomu, že v skutočnosti ide o Sunset National Park. Nejde o Váš bežný park, kde si môžete niečo ugrilovať a zahrať si futbal. Ide totiž o extrémne nebezpečnú oblasť, ktorá je od Mildury vzdialená približne 70 kilometrov.

Konať už začala aj polícia, keďže niekoľko majiteľov iOS 6 zariadení používajúcich Apple mapy skončilo presne v tejto nebezpečnej lokalite po tom ako sa snažili dostať do Mildury. Našli ich až po 24 hodinách bez vody, jedla a bez signálu. Inšpektor Simon Clemmence z Victoria Police upozornil na niekoľko prípadov, keď bolo 6 motorových vozidiel nútených zavolať políciu po tom, ako sa stratili po používaní Apple Maps, vrátane jedného nešťastníka, ktorý musel kráčať pešo 24 hodín, aby chytil signál. Inšpektor Clemmence ďalej poznamenal, že v daný deň nebolo až tak teplo, keďže ak by bolo, tak by sa to stratenému mužovi nikdy nepodarilo. V Austrálii začína leto a tak sa polícia rozhodla kontaktovať Apple aby túto chybu opravili, no zatiaľ tam stále zostáva.

Tu by som nakreslil pomyselnú čiaru žartov a nebezpečnej reality, ktorú si musí uvedomiť aj Apple. Ich nedorobený produkt totiž ohrozuje veľa ľudí, ktorí možno nesledujú dianie na internete tak podrobne ako my a tak mohli prehliadnuť informáciu o tom, že Apple mapy nie sú bezpečné pre používanie.

Zdroj: Victoria police, Forbes via PhoneArena