Úvod Aplikácie Apokalypsa: Prvý slovenský digiromán je tu a je úžasný!

Apokalypsa: Prvý slovenský digiromán je tu a je úžasný!

27

Pamätáte si ešte, ako som Vám dal vedieť o prvom slovenskom digitálnom románe? Ide o prekrásne spojenie knihy a filmu, ktorému sa aspoň zatiaľ (celkom subjektívne) nič nevyrovná.

[app]sk.mbe.apokalypsa.sk[/app]

[app]sk.mbe.apokalypsa.cz[/app]

(Niekotoré zariadenia s Android 4.2 momentálne nie sú podporované)

Fanúšikom e-kníh teda nie som. Ako som už spomenul, oveľa radšej si prečítam pravú, nefalšovanú „hardwarovú“ knihu. Rovnako rád si však pozriem aj kvalitný film, pri ktorom si dobre oddýchnem.

Myšlienku spojiť knihu a film do jedného pútavého balíčku prináša Ikar v spojení so šikovnými vývojármi z iNeed. Digitálny román (digiromán) Apokalypsa je už dostupná v Google Play, ako aj v iTunes ako aplikácia.

[youtube]mPtPPQjUUEg[/youtube]

Ikar každému užívateľovi, ktorý si knihu stiahne ponúka dve prvé epizódy úplne zadarmo s tým, že ostatné si už budete musieť zakúpiť. Ďalšie epizódy budú vychádzať každé tri dni až do 15. marca, kedy predstavia poslednú časť napínavého príbehu. Tu sú hlavné dôvody, prečo ide o skutočne unikátny projekt:

  • desiatky hraných a animovaných videí
  • špeciálne zvukové efekty
  • interaktívne prostredie
  • slovenský dabing
  • výnimočné grafické spracovanie

O čo v digirománe ide?

Digiromán Apokalypsa je prirovnávaný ku kombinácii Dana Browna a Umberta Eca.

screen1

Takto Vás román privíta, takže ak ste fanúšikmi konšpiračných teórií, určite si prídete na svoje.

Oplatí sa to?

Oplatí sa to minimálne vyskúšať. Pri prvých informáciách o tomto románe som bol oprávnene skeptický. Predsa len, spojenie knihy a filmu som si prirovnával k spojeniu sladkých palaciniek a kyslej kapusty. Osobitne sú úžasné, no spojenie väčšinou vedie rovno na záchod.

Screenshot_2013-01-30-11-20-19 Screenshot_2013-01-30-11-20-28 Screenshot_2013-01-30-11-20-41 Screenshot_2013-01-30-11-20-58

Názor som však zmenil okamžite po tom, ako som uvidel prvé obrázky a tento pocit sa ešte umocnil hneď po tom, ako sme obdržali prvú verziu vo forme aplikácie. Od aplikácie som očakával hlavne kvalitne spracované grafické prostredie a pútavé zvuky, či efekty a presne to som dostal, pekne na striebornom podnose, rovno pod nos.

Po otvorení aplikácie Vás privíta úvodná animácia, ktorá Vás okamžite vnorí do príbehu. Potom sa už dostanete na rázcestie tvorené možnosťami čítania rôznych epizód. Prvé dve epizódy si máte možnosť prečítať okamžite, bez čakania a zadarmo. Ak by si Vás príbeh obmotal okolo malíčku (ako napríklad mňa), na výber budú aj ďalšie epizódy. Tretia epizóda bude dostupná už 8. februára.

IMG_6897

My ale chceme začať prvou epizódou a tak si ju po kliknutí na „Stiahnuť“ okamžite stiahneme. Po dokončení sťahovania je už všetko pripravené k prvému zážitku z nového žánra elektronických kníh. Privíta Vás prológ, ktorý je nádherne vyzdobený peknými efektami a obrázkami.

IMG_6720 IMG_6731

Po úvodnej animácii, ktorá Vás (verte mi) naladí do toho, o čom si prečítate ďalej sa ocitnete na obrazovke, ktorá pod vrstvou snehu, ktorý musíte odhrnúť prstom skrýva samotný text.

IMG_6890 IMG_6891 IMG_6892

Každá kapitola so sebou prináša nové animácie, ktoré na Vás môžu vyskočiť kedykoľvek sa deje niečo zaujímavé. Raz ste na zemi, o pár minút si už však poletujete vo vesmíre.

Ak sa dostanete až po druhú epizódu, bude potrebné aby ste sa zaregistrovali na jednom z portálov, či už alebo ibux.sk (Ebux.cz). Po jednoduchej registrácii, s ktorou nebudete mať problém ani na mobile priamo z aplikácie si budete môcť stiahnuť druhú epizódu.

IMG_6896 IMG_6901

Tu sa stanete svedkami pravého, kvalitného slovenského, či českého dabingu. Ten Vás uvedie do druhej epizódy, v ktorej sa už stretnete aj s objektami, ktoré sú v texte vyznačené modrou farbou. Keď na takéto objekty kliknete, automaticky sa Vám uložia do Vášho inventára.

IMG_6923

V tomto Vás už nechám, keďže by som nerád prezradil úplne všetko. Bude už len na Vás zažiť skutočné spojenie filmu a knihy, ktorému sa vyrovná len máločo. Ak chcete umocniť zážitok z knihy, Apokalypsa je tou pravou voľbou.

Súťaž

Ikar k spusteniu distribúcie Apokalypsy pripravil aj súťaž, v ktorej môžete vyhrať pekné ceny ako napríklad ďalšie epizódy, či dokonca tablety, na ktorých je čítanie takejto knihy oveľa pohodlnejšie.

Hlavná cena: Samsung Galaxy Tab 2 10.1″ Wi-Fi

  • Stačí si kúpiť balík epizód 3-13 digirománu Apokalypsa a ste v hre o špičkový tablet Samsung Galaxy Tab 2.10.1 Wi-Fi.

Ďalšie výhry: 3x Samsung Galaxy Tab 2 7.0″ Wi-Fi

  • Stačí si kúpiť minimálne dve epizódy digirománu Apokalypsa a si zaradený do losovania o 3x tablet Tablet Samsung Galaxy Tab 2.7.0 Wi-Fi.

Vyhrajte VIP kontá na iBux.sk a RajKnih.sk

  • Každý týždeň vylosujeme jedného z čitateľov Apokalypsy a ten dostane VIP konto v e-shope ibux.sk. S VIP kontom si môžeš zadarmo stiahnuť 10 e-kníh podľa vlastného výberu. V hre sú taktiež všetci, ktorí si kúpili balík epizód 3-13.

Tak, kto vyskúšal Apokalypsu? Ako sa Vám páči? Ste spokojní s kvalitou, ktorú si pre nás pripravil Ikar alebo je ešte čo doháňať?

[poll id=“88″]

Zdroje: Google Play (Apokalypsa SK), Google Play (Apokalypsa CZ), Digiroman.sk