Úvod Aplikácie Android aplikácia EyeEm ako alternatíva Instagramu. Odfoťte, upravte a zdielajte momenty na...

Android aplikácia EyeEm ako alternatíva Instagramu. Odfoťte, upravte a zdielajte momenty na fotografiách s vašimi priateľmi

0

Foto-sociálna sieť a zároveň aj Android aplikácia Instagram si získala naozaj veľkú popularitu. Každý deň sa rozširuje o nových a nových členov, ktorí odosielajú na svoje profily zachytené fotografie, upravujú ich niektorým z pestrého výberu filtrov, sledujú fotografie svojich priateľov, lajkujú a komentujú. No a keďže s narastajúcim počtom užívateľov obľubujúcich foto-sociálne siete narastá aj počet týchto sietí, nemôžeme nespomenúť jednu kvalitnejšiu, ktorej možnosti môžete využívať prostredníctvom Android aplikácie EyeEm.

Po spustení aplikácie ma prvý zaujal dizajn užívateľského prostredia, ktorý sa nesie v peknom štýle Ice Cream Sandwich a je naozaj chválihodne spracovaný. Ak máte už vytvorený profil na Facebooku, stačí sa pomocou neho len prihlásiť do aplikácie. Automaticky sa použije aj profilová fotografia z Facebooku do profilu v EyeEm.

Po prihlásení sú na úvodnej obrazovke dve veľké záložky. Prvá „Friends“ slúži na sledovanie a prezeranie fotografií vašich priateľov, ktorých následujete (niečo ako priateľstvo na Facebooku), kde je možné tieto fotografie aj priamo komentovať, resp. označiť, že sa vám páčia. V druhej záložke „Discover“ môžete listovať medzi fotografiami, ktoré sú označené blízko vášho miesta/pozície. Ak teda povolíte sledovať vašu pozíciu, alebo nahráte na váš profil novú fotografiu s miestom „Bratislava“, v záložke „Discover“ sa ponúknu na prezeranie fotografie označené blízko miesta „Bratislava“, ktoré do databázy EyeEm nahrali, aj vám neznámi, užívatelia. Tiež budú k dispozícii v tejto záložke obľúbené fotografie alebo iné odporúčania.

Aplikácia ponúka tiež pestrú paletu foto-filtrov, s ktorými si môžete vaše momenty, zachytené na fotografiách, upraviť a spraviť ich tak zaujímavejšími. Pri nahrávaní budete mať možnosť zdielať danú fotku aj priamo na iné sociálne siete ako Facebook, Twitter atď.

V EyeEm samozrejme nechýba ani možnosť editovať profil, hľadať priateľov a užitočná asistencia notifikačnej ikonky, ktorá dá vždy vedieť v prípade, ak by sa niekto zaujímal o vaše fotografie alebo vás začal následovať.

Užívateľov EyeEm zo Slovenska alebo Česka zatiaľ nebude veľa, no s narastajúcou obľubou a potenciálom si získa táto aplikácia v budúcnosti určite väčšiu pozornosť.

 

 

[app]com.baseapp.eyeem[/app]

Zdroj + foto: Google Play Store