Úvod Hry Projekt Game Genome vám navrhne hry, ktoré by sa vám mohli páčiť...

Projekt Game Genome vám navrhne hry, ktoré by sa vám mohli páčiť podľa ich DNA

0

Nástroje pre objavovanie nových hier, ktoré by vás mohli zaujímať sú s nami už od nepamäti, no všetci vieme, že väčšinou nefungujú. Aj pri veľkej spoločnosti ako Google je to niekedy márna snaha a niektoré spoločnosti si teda stále myslia, že to jednoducho nestačí. Jednou z takýchto spoločností vyrába niečo pod názvom Game Genome Project.

Ak neviete, čo je genóm:

Genóm je haploidný súbor chromozómov a v ňom lokalizované dedičné vlohy – dedičnosť;…v širšom zmysle: súbor prvkov genetickej konštitúcie jedinca, ktoré sú lokalizované bunkovom jadre.- Wikipedia.org

Aplikujte to na to, čo vytvára hru. Hry majú určitú „DNA“ alebo vlastnosti, ktoré ich robia špecifickými: či to je 2D alebo 3D, hra využívajúca dotykový displej, naklánanie, či iný ovládač. Môže to byť RPG, akčná strieľačka, možností je skutočne neúrekom.

Podobne ako Music Genome Project, projekt, ktorý sa vám snaží odporučiť hudbu podľa jej tónov, rytmu, tém a iných vlastností sa o to pokúsi aj Game Genome Project, no narozdiel od hudby to budú hry.

Svoj nástroj nazvali „Blender“ (mixér), čo celkom dobre vystihuje to, čo dostanete. Rozmixuje všetky elementy hry, ktoré chcete a potom vám na výber ponúkne pár hier, ktoré by vás mali zaujať.

Game Genome Project štartuje už tento Október na Best Apps Market, no vyskúšať si ho môžete už teraz a to priamo na ich webe. Za seba môžem povedať len toľko, že sa na neho nemôžem dočkať.

Zdroj: GGP, Phandroid