Úvod Neprehliadnite vlavo Raspberry Pi sa pomocou turbo módu rozbehne až na 1GHz

Raspberry Pi sa pomocou turbo módu rozbehne až na 1GHz

0

Možnosť kúpiť si počítač za menej ako 30 eur je úžasná. Samozrejme, že nemôžete čakať vysoký výkon, no za tie peniaze je výkonu viac než dosť. Aby toho nebolo málo, tak vývojári pracujú na porte, ktorý by pre Raspberry Pi mal priniesť Android 4.0.

 

Tento 35 dolárový počítač je tak skvelý, že vám umožní zahrať si hry, prehrať video, či hudbu a pre skutočných geekov ponúka aj možnosť priučiť sa čosi o prepojení softwaru a hardwaru.

Aby sme neodbočili od dnešnej témy, tak Raspberry Pi sa stane ešte lepším, než momentálne je a to vďaka jeho turbo módu, ktorý pretaktuje jeho procesor až na slušný 1GHz. Fantastické na tom je to, že to neporuší vašu záruku, keďže táto metóda pretaktovania je podporovaná Raspberry Pi Foundation.

Pretaktovanie nie je vôbec zložité. Jediné, čo musíte spraviť je stiahnuť si nový firmware, ktorý okrem zvýšeného taktu vylepší výkon USB, pridá podporu WiFi dongles a vylepší zvuk.

Ako to už býva zvykom, nie všetky modely Raspberry Pi sú podporované. Niektoré modely sú príliš staré aby zvládli takt 1GHz. Jediný spôsob ako to zisiť, je vyskúšať to.

Ak pretaktovaný procesor nefunguje správne, tak nemajte strach. Pri bootovaní stačí stlačiť a držať „Shift“, čo vám umožní znovu nastavenie pôvodného taktu.

Vlastní niekto Raspberry Pi? Vyskúšali ste už nový firmware?

Zdroj: AndroidAuthority