Úvod Návody Vedia sa hackeri dostať do vášho Samsungu? Otestujte ho!

Vedia sa hackeri dostať do vášho Samsungu? Otestujte ho!

72

Na internete je o objavenej chybe s USSD veľa nezodpovedaných otázok. Smartphony majú podľa všetkého tendenciu zresetovania sa na továrenské nastavenia po návšteve rôznych nedôveryhodných webstránok. Aby ste si boli istí, či váš telefón náhodou nie je v ohrození, budete si na ňom musieť spustiť samotný škodlivý kód. Viac informácií vo vnútri článku.

V prvom rade by sme chceli povedať, že momentálne informácie naznačujú, že v nebezpečí sú len Samsung smartphony, no vylúčiť sa nedajú ani iné. Behom testu nevidíme žiadne informácie z vášho smartphone, inak povedané, test je bezpečný a nič vám nezmizne ani sa vám nič nevymaže. Tu je návod ako na test.

Na vašom smartphone si otvorte túto stránku:  https://androidportal.sk/2012/09/test-ussd/

Keď ju budete mať otvorenú na vašom smartphone, jednoducho kliknite na odkaz nižšie. Tento test funguje na rovnakom princípe ako škodlivý kód, akurát, že namiesto vytočenia prémiového čísla alebo vymazania všetkých informácií na smartphone sa budeme snažiť zobraziť Váš IMEI. Ak používate Samsung zariadenie a zobrazí sa vám okienko s IMEI kódom, je dosť možné, že váš smartphone je ohrozený. Ak sa zobrazí obrazovka s kombináciou *#06# alebo s ničím, tak ste v bezpečí.

V komentároch nám dajte vedieť, ako sa darilo vášmu zariadeniu. Bezpečiu zdar!

Zdroj: AndroidCentral

 

TERAZ OTESTUJEME NÁCHYLNOSŤ K USSD ÚTOKOM

 (Tento test otestuje ako vaše zariadenie zareaguje na napodobeninu USSD útoku. Nebojte sa, je to bezpečné, my sa len budeme snažiť zobraziť vaše IMEI číslo)

Iné zariadenia než Samsung

Vaše telefóny sú pravdepodobne v bezpečí, test nemusíte spúštať.

Samsung zariadenia

Spustite test. Ak sa vám na obrazovke zobrazí dialer(obrazovka v ktorej zadávate čísla keď idete voalať) a zároveň sa vám v nej zobrazí vaše IMEI číslo, tak váš je váš telefón v ohrození.

SPUSTIŤ USSD TEST