Úvod Výrobcovia LG Všetci výrobcovia budú môcť vyrobiť Nexus zariadenia, no sú tam určité...

[Dohady] Všetci výrobcovia budú môcť vyrobiť Nexus zariadenia, no sú tam určité pravidlá

2

Ak máte radi Android, tak pravdepodobne obľubujete Nexus zariadenia. Čo však sú Nexus zariadenia? Je to taký Android, akým ho Google plánoval. Bez TouWiz od Samsungu, bez HTC Sense, bez Timescape od Sony. Len čistý Google software. Prvé Nexus zariadenia bolo vyrobené HTC a volalo sa Nexus One, predstavené bolo v Januári 2010. Druhé Nexus zariadenie bolo vyrobené Samsungom a volalo sa Nexus S a predstavené bolo v Decembri toho istého roku. O dva týždne oslávime presne rok od predstavenia najnovšieho Nexus zariadenia, taktiež od Samsungu, Galaxy Nexus.

Otázkou, ktorou sa zaoberá veľa Android fanúšikov teda logicky zostáva, či Google predstaví svoje Nexus zariadenie aj tento rok. Podľa najnovších špekulácií bude novým Nexus zariadením Optimus G od LG. Predstavený mal byť už v Októbri, no dátum sa zmenil a tak by sme sa mali pripraviť na „LG Optimus G Nexus“ až v Novembri.

Program Nexus však bude otvorený všetkým. Všetci totiž budú môcť vyrobiť Nexus zariadenie, no pod niekoľkými pravidlami. Prvou vecou, ktorá je jasná je fakt, že Android, ktorý do zariadenia pretlačia nebudú môcť nijak upraviť. Budú však môcť svoj skin sprístupniť v niečom, čo sa nazýva „Customization Center„. Nové Nexus zariadenia budú musieť mať 64 MB zabezpečenej pamäti. Okrem toho Google špecifikoval ďalšie hardwarové požiadavky, no momentálne nevieme aké to sú. Ďalšou špekuláciou je fakt, že podľa všetkého sa na Android 5.0 môžeme tešiť už v druhej polovici 2013.

Myslíte si, že to je pravda? Možné je všetko.

Zdroje: AndroidandMe, DigiTimes, Phandroid