Úvod Výrobcovia HTC Príde HTC M7 s „ultrapixelovým“ fotoaparátom?

Príde HTC M7 s „ultrapixelovým“ fotoaparátom?

2

Keď spoločnosť HTC v roku 2012 uvidela na trh One sériu zariadení, v rámci inovácií v nich zdokonalili software na snímanie obrazu v kombinácii s vylepšeným hardware-om, čo nazvali tzv. ImageSense. Zariadenie HTC One X tak dokázalo vytvoriť naozaj kvalitné fotografie.

Od HTC M7 sa pochopiteľne očakáva zdvihnutie latky a v tomto smere by malo ísť o „ultrapixelový“ fotoaparát. Samotný prívlastok je však len akási interná prezývka, ktorá má za účel vyvolať rozruch a zapôsobiť hlavne na pôde marketingu. Technicky bude kamera v HTC M7 stále meraná v megapixeloch.

htc-one-x-camera-635x476

Napriek tomu však môžeme byť svedkom malého zvratu v mobilnom spracovaní obrazu. Namiesto jedného 13 Mpix fotoaparátu by mala byť v M7 použitá sada viacerých 4,3 Mpix snímačov, pričom každý z nich zachytí jeden obrázok a následne ich spojí dohromady. Výsledkom by mal byť jasnejší, ostrejší a celkovo kvalitnejší snímok.

Aká je skutočnosť ukážu až prvé sníky zhotovené s týmto zariadením. HTC M7 bude predstavené 19. februára, čiže už za pár dní.

zdroj: phandroid.com