Úvod Aplikácie Android aplikácie s Holo UI 1.

Android aplikácie s Holo UI 1.

2

Android aplikácie s Holo UI je nová rubrika, v ktorej nájdete množstvo kvalitných Android aplikácií s užívateľským prostredím v populárnom Holo dizajne.

Každá kvalitná aplikácia, nie len pre operačný systém Android, potrebuje 2 veci – dobrú funkcionalitu a pekné užívateľské prostredie. S tak veľkým počtom aplikácií v Google Play Store však narastá problém aj s orientáciou v kvalite. Nie každý Androiďak tak vie o poriadných softvérových kúskoch, dostupných pre smartfóny alebo tablety, pribúdajúcich denno denne do ponuky. Preto vznikol tento seriál článkov s názvom Android aplikácie s Holo UI, v ktorom si čitateľ môže nájsť každý pondelok tipy na Android aplikácie s príjemným dizajnom užívateľského prostredia.

ConvertIt!

unnamed

Skvelý pomocník do každej situácie. Android aplikácia ConvertIt! totižto umožní jednoducho a rýchlo premienať jednotky alebo meny. Ide o jednu z aplikácií, ktoré musia byť v Android zariadení.

[app]com.drinkdrankwasted.android.cvt[/app]

CountDown Widget

unnamed-2 unnamed-1

Chodíte všade neskoro alebo často zabúdate? So skvelým časovačom v Android aplikácií CountDown Widget sa to už určite nikdy nestane! Tá umožní hodit na plochu pekne spracovaný widget, ktorý bude zároveň slúžiť ako neprehliadnuteľný časovač s názvom niečoho, čo súvisi so spustením odpočítavania.

[app]me.gira.widget.countdown[/app]

Compass

unnamed unnamed-3

Kompas pravdepodobne veľa z nás bežne nepoužíva, no pre milovníkov prírody sa nepochybne hodí. Android aplikácia Compass predstavuje so svojou funkciou – určovanie svetových strán, virtuálnu pomôcku na orientáciu v teréne. Ušetrí sa navyše miesto v batohu a smartfón získa ďalšie využitie.

[app]pl.surix.holo.compass[/app]

Bulb

unnamed-1 unnamed-4

Jedna z mála vecí, ktoré máme vo väčšine prípadov pri sebe, ak sa nečakane ocitneme v prostredí so zníženou viditeľnosťou, je aj náš smartfón. Preto nie je nikdy na škodu máť už popredu nainštalovanú a pripravenú Android aplikáciu, umožňujúcu rozsvietiť blesk pri foťáku. V Google Play je ale aplikácií tohto typu pomerne veľa, preto tu dnes máme tip najmä pre dizajnových fajnšmekrov – aplikáciu Bulb.

[app]com.gekkosteam.holotorch[/app]

Snake

unnamed-6 unnamed-5

Jedna z najpopulárnejších hier staršej generácie mobilných telefónov v Holo UI? Áno, to rozhodne znie skvele! Stačí len kliknúť na odkaz nižšie a virtuálneho hadíka – Snake, môžete mastiť už aj vo vašom Android smartfóne v peknom grafickom spracovaní.

[app]com.nickeyre.snake[/app]

Zdroj: play.google.com
Obrázok: play.google.com