Úvod Aplikácie Samsung potvrdil, že na Galaxy S3 bola vydaná oprava, ktorá zabraňuje USSD...

Samsung potvrdil, že na Galaxy S3 bola vydaná oprava, ktorá zabraňuje USSD útokom

3

Včera sme vám dali vedieť o chybe, ktorá umožňuje hackerom spustiť navrátenie do továrenských nastavení. Jediné čo stačilo spraviť je navštíviť webstránku so škodlivým kódom. Potvrdené modely, ktoré sú náchylné voči takýmto útokom sú Galaxy S2, Galaxy Beam a Galaxy Ace. Testovanie na niekoľkých Galaxy S3 nám neprezradilo nič, čo by sme mohli nazvať 100 percentným, keďže niektoré boli odolné a niektoré zas nie.

Dnes ráno však od Samsungu prišlo oficiálne potvrdenie, ktoré tvrdí, že Galaxy S3 po celom svete by mali byť ochránené, ak na nich beží najnovší firmware.

Chceli by sme našich zákazníkov uistiť, že nedávne problémy s bezpečnosťou na Galaxy S III boli odstránené pomocou softwarovej aktualizácie.

Všetkým zákazníkom odporúčame aktualizovať svoj Galaxy S III, čo sa dá jednoducho pomocou služby Over-The-Air (OTA).

Presne ako vraví Samsung, taktiež odporúčame aktualizovať hneď ako to je možné, pretože nie len že môžete dostať nejakú novú funkciu alebo krajšie efekty, cez OTA aktualizácie sa opravujú aj závažné chyby ako je táto. Samozrejme, že v tom vyhlásení sa nespomína Galaxy S2, čo je zariadenie o ktorom vieme, že je náchylné k podobným útokom. Sme si istí, že Samsung pre spomínané zariadenia pripraví opravu a odošle ju tak rýchlo ako len bude vedieť. Každopádne si zatiaľ počkáme na vyjadrenia ohľadom Galaxy S2 a Galaxy Note.

Medzičasom však nenavštevujte stránky o ktorých si nie ste istí. Ak ešte neviete, či je vaše zariadenie náchylné k útokom alebo nie, spustite si náš USSD test.

Zdroj: AndroidCentral