Úvod Výrobcovia Asus Unikli špecifikácie Asus Padfone 2: Snapdragon S4 Pro, 4.7 palcový 720p displej,...

Unikli špecifikácie Asus Padfone 2: Snapdragon S4 Pro, 4.7 palcový 720p displej, 13Mpx fotoaparát a viac

0

Cesta od výborného nápadu po skvelé prevedenie je dlhá a plná prekážok. To je prípad Asusu, ktorý to potvrdil svojim Padfonom. Zariadenie, ktoré svojim spôsobom plnilo úlohu telefónu, tabletu a mini-notebooku sa stalo vo svete mobilných technológií ikonou, no jeho prvá verzia sa nevydarila tak, ako mala.

 

Problémy s výrobou a dodaním, pochybnosti operátorov, ktorí tomuto zariadeniu neverili, kvôli jeho konceptu, vysoká cena. To všetko sa podpísalo pod neúspech prvej verzie Padfone. Naštastie pre nás sa však Asus nevzdáva a dúfajme, že robí dobre.

O Padfone sme už počuli a čítali veľa špecifikácií. Inak tomu nebude ani dnes, hlavne keď celá táto špecifikácia je založená na jednej fotke. Fotka nižšie zobrazuje krabicu so špecifikáciami. Zobrazuje taktiež označenie „A68“. Z minulosti vieme, že prvý Padfone bol vedený pod označením „A66“, takže zdroj tohto obrázku možno nakoniec bude mať pravdu.

Padfone 2 môže teda prísť so štvorjadrovým Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro procesorom, ktorý beží na takte 1.5 GHz, teda rovnakom ako LG Optimus G. Rovnako ako Optimus G, aj tableto-smartphone od Asusu ponesie 2GB pamäte, 13MPx fotoaparát, LED blesk a nahrávanie v HD.

To sú samozrejme skvelé správy pre každého, kto si naň robí zálusk, no to je taktiež presne bod, kde sa nám táto správa prestáva zdať autentická. V zozname špecifikácií je displej vedený ako 4.7 palcový Super IPS+ HD s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. Pod ikonkou displeja, ktorá je pod zoznamom sa však vyskytuje názov Super AMOLED, čo je úplne iná technológia a preto mi to príde minimálne divné a podozrivé.

Ďalšie špecifikácie sú celkom „bežné“. Podľa fotky sa teda môžeme tešiť na 1.2MPx predný fotoaparát, 2,140mAh baterku Li-Ion baterku, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Micro-USB 2.0 a A-GPS. Nespomína sa verzia Androidu, no dúfame, že to bude Jelly Bean a ani veľkosť dokovacej stanice, pridanej baterky, či ďalšieho príslušenstva.

Stále verím, že Asus to má premyslené a nacvičené z ohlásenia Transformer Prime, keď ho nestíhal vyrábať a tak si pokazil potenciálne bleskové predaje. Snáď sa teda dostane medzi možnosti, ktoré zvážiť pri kupovaní darčekov na tohtoročné Vianoce. Kto si myslí, že by to bolo možné? A kto by si takéto zariadenie vôbec kúpil?

Zdroj: AndroidAuthority, Engadget