Úvod Novinky Nvidia predstavila Tegra 4i, prvý Tegra procesor s integrovaným LTE

Nvidia predstavila Tegra 4i, prvý Tegra procesor s integrovaným LTE

0

Tím Nvidia včera predstavil prvý Tegra procesor, ktorý vyrieši večný problém s LTE konektivitou. Predstavili čip Tegra 4i. Procesor bol v technologických kruhoch známy aj ako „Project Grey“ a včera sa konečne dostal na verejnosť.

Tento čip bude využívať modem i500, ktorý vyrobila samotná Nvidia. Modem i500 podporuje rýchlosti až do 100Mbps, no táto rýchlosť sa dá ešte softwarovo zvýšiť až na 150Mpbs. Tegra 4i je 28nm štvor-jadrový ARM Cortex-A9 R4 čip (s piatym podporným jadrom), ktorý sa bude využívať s 60 jadrovým grafickým čipom Nvidia.

tegra4i

Chipset dokáže dosiahnuť taktu až 2.3GHz a Nvidia tvrdí, že čip bude o polovicu menší, než Qualcomm Snapdragon 800, čo sú samozrejme výborné správy pre výrobcov, ktorí potrebujú každý milimeter voľného miesta.

Aby Nvidia ukázala čoho je Tegra 4i skutočne schopný, predstavili aj Phoenix, referenčnú platformu pre výrobcov, ktorí budú mať záujem vyrábať smartphony s Tegra 4i čipom.

phoenix

Phoenix ponúkne 5 palcový 1080p displej spolu so všetkými vymoženosťami, ktoré bežne nachádzame v dnešných smartphonoch. Spoločnosť samozrejme mieri do Barcelony, kde sa zúčastní Mobile World Congress, takže sa rozhodne máme na čo tešiť. Ak sa chcete z MWC 2013 dozvedieť viac, nezabudnite nás navštíviť každý deň.

Zdroj: Phandroid