Úvod Výrobcovia Amazon Prehľad nových zariadení zo Septembra: Čo a kto to vlastne ohlásil?

Prehľad nových zariadení zo Septembra: Čo a kto to vlastne ohlásil?

0

September bol pre Android nezabudnuteľný. Na trh bolo uvedených niekoľko skvelých zariadení a o mnohých sa práve začalo rozprávať. Od ohlásenia nového Kindle Fire až po novinky od Motoroly, dnes si to všetko zhrnieme.

Motorola

Motorola Razr Maxx HD

Motorola na začiatku mesiaca ohlásila pokračovanie svojej vlajkovej lode, Droid RAZR HD. Razr HD vám ponúkne 4.7 palcový HD displej, beží na ňom Ice Cream Sandwich, s prisľúbeným Jelly Bean a poháňa ho dvojjadrový 1.5GHz procesor s LTE.

Motorola okrem toho ohlásila aj Droid RAZR Maxx HD, čo je vo svojej podstate rovnaký telefón ako Razr HD, no s väčšou baterkou.

Pri Motorole sme sa dočkali aj ohlásenia zariadenia pod názvom RAZR M, na ktorom beží Android 4.0 a v Amerike si ho na 24 mesačný paušál kúpite za $99. Pozerať sa budete na rozlíšenie 960 x 540, ktoré sa zobrazí na 4.3 palcovom displeji. Pod kapotou ďalej nájdete 8GB internej pamäti a 8MPx zadný fotoaparát.

Tento týždeň Motorola predstavila európsku verziu Droid RAZR M, pod názvom RAZR i. Ide o veľmi podobný smartphone, rozdielny je len v procesore, ktorý je Intel Medfield Atom, ktorý tiká na takte 2GHz. Ďalšou zmenou je zameranie sa na fotoaparát, ktorý zvládne 10 fotiek za sekundu a video s rozlíšením 1080p.

 

Amazon

Nový Kindle Fire

Amazon pripravil sériu nových tabletov Kindle Fire, ktoré naväzujú na úspech ich predchodcu zpred minulého roka.

Nový 7 palcový Kindle Fire tablet ponúka dva krát viac RAM, o 40% rýchlejší procesor a nechýba ani dlhšia výdrž baterky. Dôležitejšia je však cena, ktorá prekonala cenu Nexus 7 ($199) o celých $40.

Okrem toho Amazon predstavil aj novú sériu tabletov Kindle Fire HD, ktoré prichádzajú v dvoch verziách, 7 palcovej a 8.9 palcovej. Menší z tabletov dostal cenu $199 , zatiaľ čo väčší z dvojice bude stáť približne o $100 viac (za 4G LTE verziu si zaplatíte $499). Nové modely majú o poznanie lepší displej – pri 8.9 palcovej verzii sa budete pozerať na rozlíšenie 1920 x 1200, zabalili k nim aj predné fotoaparáty, HDMI výstup a oveľa viac. Amazon k novému tabletu pridal aj nový procesor, ktorý o sebe tvrdí, že prekonáva procesor od Nvidie, Tegra 3. Obidva modely sú dostupné s rôznym pamäťovým vybavením a pre USA aj 4G LTE konektivitou.

 

HTC

Čínsky HTC One SC

HTC začal September veľmi zvláštne, keď pre čínsky trh predstavil HTC SC. Tento smartphone navrhli veľmi zvláštne. Jeho dizajn sa nepodobá na žiaden z modelov série One. Vo vnútri to je iný príbeh, kde nájdete dvojjadrový 1GHz procesor s 1GB RAM a 5MPx fotoaparátom.

Na sklamanie všetkých fanúšikov HTC sa 19. Septembra nekonal zázrak a HTC namiesto nového Android smartphonu alebo tabletu predstavil smartphony pre Windows Phone.

 

LG

LG Optimus G v čiernom a bielom prevedení

Po ohlásení LG Optimus G pre kórejský trh, LG potvrdilo, že toto zariadenie bude dostupné aj pre európsky trh. Hlavné a najdôležitejše črty tohto smartphonu zahrňujú 1.5GHz procesor Snapdragon S4 Pro, 4.7 palcový True HD IPS displej, 2GB RAM, LTE, NFC, 2100mAh baterku a 13MPx fotoaparát, to všetko zabalené v tele, ktoré je hrubé 8.45mm.

 

Samsung vs. Apple

[youtube]nf5-Prx19ZM[/youtube]

Apple tento mesiac ukázal ich novú vlajkovú (a jedinú) loď, nový iPhone 5, ktorý sa okamžite pustil do bitky so všetkými zariadeniami, ktoré sa pohybujú na trhu. Nové zariadenie z Curpentina ponúka 4 palcový displej, 2 krát rýchlejší procesor, nový dizajn a oveľa viac.

Zaujímavejšia je však odpoveď Samsungu, ktorý neohlásil žiadne nové zariadenia. Veľmi príjemnou a inteligentnou cestou, ktorá nepôsobí arogantne ani nijak inak neuráža publikoval reklamu, ktorá si z nových funkcií iPhone 5 uťahuje.

 

Slovo na záver

September bol pre Android veľkým mesiacom, hlavne pre nové zariadenia, keď Amazon znovu začal konkurovať Google svojou rodinkou Kindle zariadení. Do konca roka už pravdepodobne veľa nových zariadení neuvidíme, keďže sa výrobcovia začnú pripravovať na vianočnú sezónu. To by sa však malo zmeniť po novom roku, hneď na CES a Mobile World Congress, ktoré sa konajú v prvých mesiacoch roka 2013. Pár slovami, máme sa na čo tešiť.