Úvod Výrobcovia LG Vyjadrenie z prvej ruky o novom Nexuse, ktorý bude založený na LG...

Vyjadrenie z prvej ruky o novom Nexuse, ktorý bude založený na LG Optimus G

5

Dúfame, že viete, že keď sa jedná o dohady a špekulácie, tak nič nie je založené na faktoch, no veľa krát sa zistí, že tieto špekulácie boli pravdivé. No, keďže ste už všetci upovedomení, môžeme začať špekulovať.

Včera sme vám priniesli niekoľko informácií o novom Nexus zariadení. Veľa krát sa spomínal LG Optimus G a taktiež fakt, že veľký a všemohúci „G“ povolí viac než jedno Nexus zariadenie, no pod určitými podmienkami. Ako som už spomenul, hlavný Nexus by mal byť založený na Optimus G a nazývať by sa mal LG Optimus G Nexus. Mal by to byť prerobený LG Optimus G s čistým Android 4.2 a aktualizáciami, ktoré prichádzajú priamo od Google.

Môžem potvrdiť, že ďalší nexus bude postavený na LG Optimus.

Dnes sme sa dozvedeli viac nových správ o spolupráci medzi LG a Google, ktoré znejú viac presvedčujúco než tie včerajšie. Redaktorovi z Android and Me sa podaril spraviť rozhovor s niekým, kto mal tú česť pohrať sa s novým Nexusom. Tu je prepis rozhovoru:

Môžem potvrdiť, že ďalší nexus bude postavený na LG Optimus. Telefón vyzerá prekvapujúco podobne Galaxy Nexus a nemá ostré rohy, ktorými je LG Optimus známy. Okolo okraja displeja má podobne ako iPhone 3G strieborný kruh. Displej sa mi veľmi podobal tomu, ktorý má Galaxy Nexus, no mal oveľa lepší jas.

O veľkosti som si nebol istý, za tých pár minút som nevedel zistiť, či bol väčší. Okrem toho má na zadnej strane napísane Nexus, podobne ako Nexus 7, akurát, že teraz k tomu pridali aj farbu. „X“ je v štyroch farbách. Na zadnej strane bolo aj logo LG.

Android 4.2 vyzeral v jeho momentálnom stave úplne rovnako ako 4.1.1, ktorý milujeme. Čo ma však prekvapilo bolo aké  plynulé to celé bolo, hlavne prepínanie medzi aplikáciami. Vyzerá to, že zvýšili počet animácií a ich typy. Telefón však stále mal veľa aplikácií pre komunikáciu, ako príklad Messenger, GTalk, Voice a SMS.

Niektorí z vás budú možno sklamaní fotoaparátom. Fotka, ktorá bola odfotená novým Nexusom odhalila, že sa jedná len o 8MPx fotoaparát. Nezabúdajte však, že LG Optimus G prichádza v dvoch variantách, jedna s 8MPx fotoaparátom a druhá s 13MPx fotoaparátom. Vyzerá to však tak, že Google si zvolil menej pixelov. Nenechajte sa však zmiasť, ak LG do nového Nexusu osadí kvalitný senzor, tak 8MPx nám bohate vystačí.

Čo si teda myslíte o najnovších špekuláciách? Tešíte sa na to, čo nás čaká? Za moju Android históriu mi rukami prešlo nejedno zariadenie od LG a musím povedať, že konštrukciou sú výborné, no LG je známy hlavne tým, že svoje zariadenia neaktualizuje tak ako by mal. Teraz by tento problém mal byť vyriešený aktualizáciami priamo od Google. Nebojte sa však, už to dlho nepotrvá a dozvieme sa, čo pre nás Google na tento rok pripravil.

Zdroj: Phandroid